Chick Webb
>Clap hands!
Here comes Charley!<

Aniversari d’en Chick Webb

Avui és l’anniversari del naixement d’un dels millors bateristes de swing, el gran Chick Webb. Per molts anys!

chick webb

A continuació he traduït un petit fragment del llibre Frankie Manning. Ambassador of Lindy Hop on el mateix Frankie Manning  explica la famosa nit de la batalla de bandes entre el Chick Webb i el Benny Goodman.

«Si pogués tornar enrera en el temps a qualsevol nit al Savoy, crec que seria la vegada que en Chick Webb va fer la batalla amb en Benny Goodman. Crec que va passar l’11 de maig del 1937. En Benny Goodman va ser promocionat com el rei del swing al món, però en Chick Webb era el rei del swing entre els balladors del Savoy, i quan ells dos es van reunir, va crear una gran expectació. A més, en Gene Krupa, el baterista del Benny Goodman, i el Chick Webb eren molt coneguts, així que era gairebé com si fos a haver-hi una batalla entre ells també.

Per a mi, semblava que tot Harlem hi fos allà per aquella nit elèctrica i molta més gent de l’habitual va venir del centre de la ciutat. El Savoy estava ple, i em van dir que n’hi havia milers esperant fora per poder entrar. Semblava que hi havia el mateix número de gent fora que dins del Savoy, i també recordo la policia a cavall patrullant entre la cua de gent que donava la volta a l’edifici.

[…]

Acostumàvem a comprar els discs del Benny Goodman i, molta gent potser no sap que ambdues bandes tenen molts dels mateixos arranjaments, la qual cosa feia més fàcil comparar-los. En Fletcher Henderson, l’arranjador principal del Beny Goodman, tenia els seus arranjaments escrits en partitures, les quals feien servir moltes bandes. I l’Edgar Sampson, l’arranjador del Chick Webb, també va fer molts dels arranjaments per a Benny Goodman. El dia següent, tothom en parlava sobre qui va guanyar la batalla. Algú deia «em sap greu pel Chick perquè estava perdut quan el Benny Goodman va tocar el Sing, Sing, Sing«. Algú altre afegia: «Estás de broma? Va sentir el Chick tocar Clap Hands! Here Comes Charley!? El Benny Goodman no va estar-hi a prop». M’encantava dir la meva tant com a la resta.

En la meva opinió -i no estic dient això perquè sigui negre, o perquè representava el Savoy, o perquè vaig actuar amb ell- en Chick Webb va guanyar* en Beny Goodman. De fet, quan en Chick Webb estava tocant, vaig veure en Gene Krupa dempeus sobre l’escenari sacsejant el cap.»

* La paraula que fa servir aquí és outswung

Manning, F. and Millman, C. R (2007) Frankie Manning. Ambassador of Lindy Hop. Philadelphia: Temple. p. 72-73.

Share your thoughts

{{ lesson_title }}

>>FORMULARI D’INSCRIPCIÓ <<
{{ lesson_room }}
{{ lesson_weekday }}
{{ lesson_time }} min.
{{ lesson_starting_hour }}
{{ lesson_classroom }}

Molt bé!

El producte {{ lesson_title }} esta a la cistella


Compra ara

- o -

Segueix comprant

{{studentsList['info'].title}} click to copy all mails in the clipboard Add a new student to the list

{{studentsList['info'].weekday}} {{studentsList['info'].start}}


# Role Name Phone Content Order Number Move

{{data['info'].title}} Unfold settings Wordpress configuration

{{data['info'].weekday}} {{data['info'].start}}


+ Configuració General

+ Configuració Parella

+ Configuració Leader

+ Configuració Follower

+ Configuració Individual

{{data['info'].post_title}} Unfold settings Wordpress configuration


+ Create Woocommerce Configuration